Ter nagedachtenis aan Peter de Groot

Gepubliceerd op 16 januari 2022 om 13:42

Gisteren 15 januari was Peter zijn begrafenis. Het was een mooie begrafenis en gedachtenis. Peter had geen familie, maar dit was wat betreft opkomst niet te merken. Peter had een heel andere familie om zich heen verzameld. Mensen van Inloophuis 't Centrum, de Koffiekerk, buren en andere belangstellenden, de kerk was helemaal vol.

Peter was een geliefd man, dit werd mooi omschreven door John en Anneke. Die op indrukwekkende wijze vertelden wie hij was.

Peter had een binding met het geloof, hij ging naar de katholieke kerk en was regelmatige bezoeker bij de koffiekerk. De pastoraal werkster vertelde dat ze de hostie had meegenomen voor Peter naar het ziekenhuis, toen hij al erg ziek was. Ze kwam om met Peter te praten. Maar na het nemen van de hostie viel hij in een diepe rustige slaap. God had een belangrijke plek in hart van Peter en daar haalde hij zijn rust uit.

Na de begrafenis was er gelegenheid om een kop koffie drinken in het Inloophuis, wat ook wel de huiskamer van Peter werd genoemd. Wat is zo’n gemeenschap als het Inloophuis toch waardevol voor een hoop mensen.

Peter kon in de Koffiekerk altijd erg genieten van de muziek en de lekkere koffie. We zijn dankbaar voor alle mensen die Peter hebben omringd en wie Peter de Groot was. Een man van weinig woorden, maar waar de woorden mooi bij pasten die boven de kaart stonden.

"Als je tevreden bent met weinig, dan bezit je veel."

Mocht u de dienst terug willen luisteren dan kan dat via bijgevoegde link.

«   »

Reactie plaatsen

Er zijn geen reacties geplaatst.